Minna Rautio

Tuulellakin on vaihtoehtoja?

Janne Heikkinen tuo blogissaan esille asian, joka meillä olisi syytä muistaa kunnalllispolitiikassakin:
”Kokemukseni mukaan politiikassa varmin tapa neuvotella itsensä ulkokehälle on, että joko puolustaa kaikkia ratkaisuja lapsenuskoisesti tai vastustaa kaikkea uppiniskaisesti.”

Tällä viittaan meillä kovastikin kuntalaisia kuohuttaneeseen Lautuannevan tuulovoimahankkeeseen. Meillä on löydyttävä ne keinot, joilla kykenemme käymään keskustelua avoimesti. Muutoin rapautamme kuntalaisten luottamusta kunnan ja/tai kuntayhteisön päättäjiin sekä päätöksiin. Näen, että olemme hyvällä alulla. Kuntalaisia on tässä asiassa kuunneltu ja kiitos siitä kaikille päättäjille.

Päättäjillä on vastuu kunnan elinvoimaisuudesta ja samalla kuntalaisten hyvinvoinnista. Tällaisten päätösten välissä on sitten puntaroitava ja usein miten siinä käy niin, että kun toiselle kumarrat, toiselle pyllistät. Varmasti tämä kantani Lautuannevan tuulivoimaa vastaan ei miellyttänyt kaikkia. Kykenen kuitenkin elämään tämän asian kanssa. Katson kuitenkin, että olen  kyennyt kuuntelemaan kuntalaisten hämmennystä, pelkoa ja osin jopa paniikkia. Vaa`an toisella puolella on maanomistajat ja vaa´an toisella puolella he, joilla on mahdollisuus menettää, he joilla on pelko ja huoli. 700 nimeä viikossa Limingan kokoisessa kunnassa on vaikuttava määrä, eikä huolta voi kukaan aliarvioida. Ja kyllä, minä näen, että Limingan Kokoomus edelleen ajaa samaa aatetta, jota Kokoomus on ajanut kauan. Siihen kuuluu rehellisyys sekä vastuu kaikista kuntalaisista. Katse eteen ja ylös. Toukokuussa valtuusto palaa asiaan ja tekee varmasti kaikkensa, että sopiva linjaus tuulivoimalle kunnassamme löytyy joko nyt tai myöhemmin tulevien valtuutettujen kanssa.

Kannattaa lukea Jannen kirjoitus EUn elvytyspaketista. Jos ei ole helppoa paikallistasolla miettiä kantaansa, niin ei se aina ole helppoa kansanedustajillakaan. https://janneheikkinen.fi/blogi/eu-n-saantoperusteisuus-vaakalaudalla